Birkepollen-allergi

Hvad ligger til grund for en birkepollen-allergi? Der kan være mange grunde. Men fælles for dem alle er, at hjernen linker en ubehagelig, stressende eller angstprovokerende situation med nogle helt ufarlige pollen. Det er det link, som alfa-kinesiologi kan ophæve.

Eksempel på hvad der kan ligge til grund for en birkepollen-allergi?

En birkepollen-allergi kunne f.eks. opstå, mens man som lille barn sover til middag i barnevognen, som står under et birketræ, der blomstrer.

Når barnet vågner, kalder det på sin mor. Hvis hun ikke kommer lige med det samme, bliver barnet bange og begynder at græde. Hvis der går lidt tid, før mor kommer, kan barnet være helt opløst i gråd.

Det lille barn ved instinktivt, at det ikke kan klare sig uden sin mor, så det bliver meget bange og går måske i panik. Her går hjernen ind og vil finde en ”syndebuk” for den stressende situation. Den registrerer, at der er birkepollen i luften, samtidig med at den registrerer, at barnet har det dårligt, øjne og næse løber.

Hjernen forbinder de to ting, og der er nu kommet en betinget refleks – en ”ridse i harddisken” – en latent birkepollen-allergi.

Hvornår bryder birkepollen-allergien ud?

Allergien kommer ikke nødvendigvis i udbrud med det samme. Der kan gå mange år. Men på et tidspunkt, hvis kroppen er kommet ud af balance, så kan allergien bryde ud. Det kan være i en stress-periode eller efter en penicillinkur, hvor der er kommet ubalance i tyktarmen. En penicillinkur slår nemlig både de dårlige bakterier i f.eks. halsen (halsbetændelsen) og de gode bakterier i tarmen ihjel. I tyktarmen findes også en candidasvamp, som får for meget plads og vokser vildt, hvis bakterierne forsvinder. Derved opstår ubalancen i tarmen – en overvækst af candida.

Kroppen vil så, hver gang den bliver udsat for birkepollen, efter at allergien er brudt ud, reagere på samme måde, som da man lå i barnevognen.

HANNE KRUSE

Alfa-kinesiolog og reiki-healer, Virum

Tlf. 2865 8462