Nem og hurtig side

Her vil jeg vise dig, hvordan en side kan se ud, når man vælger at lave den hurtigt og enkelt – uden en masse tidkrævende designmæssige dikkedarer.

Det tager kun 15 minutter

En side som denne kan sammenlignes med at bage cupcakes. Det tager cirka 10 minutter at røre alle ingredienser sammen. De skal bages i få minutter. Selv at barn kan lave den slags. De smager ganske glimrende. Men det er ikke kage, man vinder med i kagedysten.

En side som denne – med en bred spalte til tekst og billeder samt en smal spalte til forskellige små bokse med informationer, er den absolut hurtigste måde at lave sider på.

En indholdsspalte og en sidebar

Den smalle spalte til højre på siden kaldes en sidebar. Det er en spalte, der ofte går igen på alle sider. Og ofte med det samme indhold på alle sider.
De små bokse i sidebaren kaldes widgets.

Kopier indhold ind på siden og udgiv

Når man laver en side som denne, kan man kopiere tekst fra et Word-dokument eller en email og placere den i den brede spalte.
Ofte skal man lige markere nogle afsnit, så de fremhæves. Ikke mindst for at gøre det nemmere for besøgende at danne sig et overblik over siden og dens indhold.

Skal der også et billede på, skal man sandsynligvis lige bruge tid på at gøre billedet klar til brug. Det skal have en bestemt størrelse og helst ikke veje for meget.

Måske vil du også linke til andre sider på websitet. Det er en god idé at gøre det. Du skal nemlig ikke regne med, at folk gider rode rundt i menuen i toppen for at se, om der er noget interessant. De følger ofte hellere de link, der er sat ind i en tekst. Begynder de at kede sig, vil det rykke i musefingeren for at klikke frem til noget andet.